wintersport

De meest populaire wintersportregio onder Nederlanders is Sauerland. Niet te vergelijken met Alpenregio’s maar vanwege de korte afstand (300km vanaf Utrecht) die afgelegd moet worden. Sauerland is dan ook populair onder Nederlands die een weekendje willen skieen en niet te ver willen reizen. ‘S winters is er altijd sneeuw in Winterberg en Willingen. Al is het niet op natuurlijke basis dan wel door sneeuwkanonnen. 4 gebieden zorgen ervoor dat vele toeristen in Sauerland gaan skiën. Winterberg behoort zelfst tot een van de modernste gebieden van Europa. En dat op maar 2 uurtjes rijden van de Nederlandse grens.

Skigebied Winterberg

Winterberg heeft van december tot eind maart altijd sneeuw. Qua natuursneeuw is Winterberg niet zo sneeuwzeker als regio’s in de Alpen. Hier zorgen sneeuwkanonnen voor de aanvulling. Winterberg heeft 27km aan pistes. Liften zijn supermodern en de infrastructuur in en rond Winterberg zorg voor een soepele verplaatsing. Niet gek dat veel Nederlanderse wintersport liefhebbers hier lekker gaan knallen in het weekend of door een paar daagjes van werk op te nemen.
Lees meer over skigebied Winterberg

Skigebied Willingen

Het wintersportgebied rond Willingen is in opkomst en voert de strijd aan met Winterberg. Sauerlands skigebied nummer twee heeft steeds meer te bieden en dat merk je aan de stijgende aanvragen voor hotels en vakantiehuizen in de winterperiode. 18km aan pistes zijn uitermate geschikt om te skieen maar ook voor langlaufers en snowboarders. Een moderne gondel en diverse sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er in de winter altijd sneeuw is.
Lees meer over skigebied Willingen

Skigebied Altastenberg

Altastenberg is het hoogstgelegen dorp in Sauerland(800 m) en daardoor het meest sneeuwzeker. Door deze hoogte zijn gedurende de gehele winterperiode ski en snowboard mogelijkheden. 5 blauwe, 8 rode en 2 zwarte afdalingen zorgen ervoor dat je hier kunt skien op diverse niveau’s. Een FIS slalompiste en prachtig langlaufgebied complementeert het aanbod in deze groeiende wintersport bestemming dicht bij huis.
Lees meer over skigebied Altastenberg

Skigebied Neuastenberg

Het Postwiesen skigebied in Neuastenberg is gemutlich en in opkomst. Vanaf de vlakte met een paar gezellige barretjes kun je 11 afdalingen in alle moeilijkheidsgraden betreden. Ook heeft het gebied een rodelbaan en een lift. 21 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de 6 pistes volledig en 3 pistes gedeeltelijk binnen 2 dagen volledig besneeuwd zijn als er geen natstuurlijke sneeuw mocht vallen. Verlichte pistes zorgen ervoor dat je sávonds ook heerlijk kunt skieen en rodelen.
Lees meer over skigebied Neuastenberg