Fietsen

fietsen-sauerland-
Sauerland is een waar paradijs voor fietsers. Met de racefiets, mountainbike of fietsen voor lange afstanden, het maakt niks uit. De glooiende heuvels met haar bergdorpjes. Kronkelende weggetjes langs beekjes en weides. Indrukwekkende afdalingen door bossen en over heuvels. Sauerland heeft alles voor de fietser. Er zijn meer dan 130 fietsroutes uitgezet, wat neerkomt op 1800 kilometer aan fietspaden. De kleur bepaald de zwaarte van de routes. Blauw is licht, ideaal om met je kinderen te fietsen. Rood is middelzwaar en zwart is zwaar met diverse klims. De routes zijn duidelijk waarneembaar zodra je met de fiets de weg op gaat of met de mountainbike door bospaden gaat fietsen.

Fietsen Sauerland
Steeds meer toeristen gaan in het voorjaar en in de zomer fietsen in Sauerland. Gingen voorheen veel liefhebbers van fietsen door mooi en prachtig heuvellandschap naar Limburg of De Belgische Ardennen. Tegenwoordig hebben fietsers Sauerland ontdekt. Het is dan ook evenver als de 2 genoemde regio’s. Het landschap is echter gevarieerder waardoor Sauerland diverse fietsliefhebbers aantrekt. Mountainbikers, wielrenners en recreatieve fietsers die rustig door het landschap willen fietsen. Voor elk wat wils.

Voordelen fietsen in Sauerland
– Evenver vanaf Utrecht als Limburg en de Belgische Ardennen
– Landschap is spectaculair en afwisseld
– Goede infrastructuur
– Goedkoper verblijf en levensonderhoud

Fiets van plaats naar plaats
In Sauerland kun je in een bepaalde omgeving verblijven en daardoor een vast hotel of vakantiehuis online boeken. Wat velen doen is om van plaats naar plaats te fietsen. Als je tussen de 50 en 100 km per dag fiets zie je genoeg van het landschap. In ieder dorp is wel een hotel te vinden. De meesten ingesteld op fietsers die een dagje verblijven.