Willingen

Willingen is de laatste jaren in populariteit gestegen. Was voorheen Winterberg en omgeving het populairst onder toeristen. Willingen stijgt qua bezoek en dat is te begrijpen. Toeristen, met name Nederlanders en Belgen, hebben Willingen en omgeving omarmt. In de lente en in de zomer kun je hier prachtig wandelen of fietsen. Bergen, een glooiend landschap, kabbelende beekjes en bossen liggen aan de rand van dit stadje. Ook in de winter is hier genoeg te beleven. Je kunt hier skieen, langlaufen en er zijn diverse rodelbanen waar je vanaf kunt dalen. Dus ook voor een vakantie met kinderen in de winter is Willingen aantrekkelijk.

Op maar drie uurtjes rijden vanaf Utrecht kom je dus bij Willingen in een compleet andere wereld. Lente en voorjaar glooiend en groen. In de winter de weides en bergen bedekt met een pak sneeuw. Geen wonder dat Willingen het gehele jaar toeristen trekt.

Skieen Willingen
De wintersport omgeving van Willingen is wintersportgebied nummer twee in Sauerland. Het 25km verder gelegen Winterberg is het grootste gebied ten noorden van De Alpen. Iets rustiger maar toch voldoende mogelijkheden biedt Willingen 17 kilometer aan piste. Langlaufers hebben tot 30km de mogelijkheid.

Hieronder diverse opties voor een verblijf.

Hotel Willingen
Het stadje zelf heeft diverse hotels en gasthofen (herberg) waar je betaalbaar kunt verblijven. Ook zijn er wat luxere accommodaties waar als volgens Sauerlandse Grundlichkeit op en top geregeld is.

Vakantieparken omgeving Willingen
Ga je met je gezin of met vrienden naar Sauerland en overweeg je een verblijf in een vakantiepark bij Willingen? In de omgeving zijn diverse parken beschikbaar! Check.